John Deere Smart Connector – Közvetlen kapcsolat traktor és okostelefon között

2020. szeptember 18.

A traktorok karbantartása még egyszerűbbé válik a John Deere legújabb, Smart Connector és TractorPlus App for Compact Utility Tractors fejlesztéseivel. A Smart Connector Bluetooth segítségével kapcsolja össze a telefont a traktorral, amelynek segítségével számos információ nyerhető ki.

Ezek közé tartozik a szervízperiódusok hossza, a diagnosztikai kódok, az üzemanyag szintje, a munkaórák száma vagy más, traktorhoz kötődő adatok.

A TractorPlus App pedig könnyen elérhetővé teszi a traktorok használati útmutatójának legfontosabb részeit, a teljesítménymutatókat, és a hozzáadott John Deere viszonteladókon keresztül az alkatrészek is egyszerűen megrendelhetők.

A fentiek segítségével a John Deere gépek tulajdonosai nem csak a soron következő szerviz esedékességét tudják nyomon követni, de minden pillanatban valós képet kaphatnak az eszköz állapotáról. A diagnosztikai kódokat pedig akár egy jól áttekinthető listába is szervezhetik.

További előnyök

Az alkalmazás csalatkozni tud az okostelefon navigációjához is, így szántás, boronálás vagy permetezés közben segít, hogy minél kisebb átfedések jöjjenek létre a területen. A Smart Connetor pedig olyan információkat küld folyamatosan a telefonra, melyeket amúgy csak a gép központi műszerfalán lehetne megismerni. Ez nem csak egy gyorsabb, de sokkal kényelmesebb megoldás is.

A TractorPlus alkalmazás a John Deere központi szerveréhez kapcsolódik, és listázza az éppen elérhető útmutató videókat. Ezek között karbantartással, gazdálkodással és más témákkal kapcsolatos ismeretek szerepelnek.

A John Deere Smart Connector nagyon könnyen telepíthető, csupán be kell dugni a traktor Service Advisor Portjába. Ezután a teljes folyamat percek alatt lezajlik, a traktor és az okostelefon egymásra talál, más eszközre pedig nem is lesz szükség. Az adatok a csatlakoztatást követően rögtön a rendelkezésre állnak.

A Smart Connector a 2-Series, 3-Series és 4-Series John Deere traktorokhoz érhető el, és a legtöbb John Deere kereskedőnél megvásárolható. Az ingyenes TraktorPlus applikáció pedig bárki által letölthető az iTunes App Store vagy a Google Play kínálatából.

Bár az applikáció nem igényli más eszköz meglétét egy okostelefonon kívül, érdemes még beszerezni egy rögzítőpanelt a használathoz. Bármilyen típus megfelel, amely illeszkedik a telefon méretéhez, és felcsíptethető a műszerfalra vagy a traktor más részéhez csatlakoztatható. Ennek segítségével nem kell kézben tartani az okoseszközt, hanem haladás közben is rá lehet pillanatani. A tartóból kivéve pedig magunkkal lehet vinni, hogy a gép állapotára akár abból kiszállva is betekintést nyerjünk.

A John Deere TractorPlus alkalmazása 6.0-ás és újabb Androidos változatokon fut, illetve iOS 11.0 vagy újabb szoftverváltozat szükséges hozzá. Az éppen aktuális, 2.0.2-es TractorPlus app mindössze 56 Megabájt helyet foglal el az okostelefonon.

← Vissza a blog-ra