A John Deere segíti az afroamerikai farmerek gazdálkodását

2020. október 27.

A John Deere együttműködésre lépett a National Black Growers Council (NBGC) és a Thurgood Marshall College Fund (TMCF) szervezetekkel, hogy segítsék az afroamerikai farmerek életkörülményeit és megőrizzék a közösségi értékeiket Amerika ritkán lakott területein.

A National Black Growers Council olyan afroamerikai farmereket fog össze, akik gyapotot, kukoricát, rizst, szójababot, gabonát, mogyorót, repcét, zabot és cukornádat termesztenek. A közösséghez nem csak a mezőgazdasági dolgozók tartoznak, hanem segítik őket a különféle mérnökök, befektetők, üzleti tervezők, menedzserek, könyvelők és más gazdasági szakemberek is.

A Thurgood Marshall College Fund pedig egy amerikai non-profilt szervezet, mely 300 ezer diákot támogat és képvisel a hozzá tartozó 47 felsőoktatási intézményben. Ezek között híres, régi egyetemek is vannak, melyeket korábban csak afroamerikaiak látogattak, de megtalálhatók az orvosi- és jogi egyetemek is.

Az együttműködés a LEAP nevet kapta, az angol Legislation, Education, Advocacy és Production Systems után. Ez arra utal, hogy az afroamerikai farmereket nem csak a termelésben tudják segíteni az új lehetőséggel, hanem a jogi ügyekben vagy a továbbképzésben is.

Dr. Dewayne Goldmon, az NBGC igazgatója elmondta, hogy míg a föld a legértékesebb tulajdon, addig az afroamerikai farmerek 60%-a olyan területeken dolgozik, melynek tulajdonjoga nincs megfelelően rendezve. Ez annak ellenére is fennáll, hogy az adott földterületek már generációk óta a családokon belül öröklődnek tovább.

A jogcím tisztázása nélkül az emberek nem tudják teljesen kiélvezni a tulajdonuk gyümölcsét, a John Deere támogatásával pedig ezen a területen is segít az NBGC csapata.

Míg az USA déli részén élő afroamerikaiak érintettek a legnagyobb számban, az Appalachia-ben gazdálkodó fehérek, a kisebb törzsekben lakó amerikai őslakosok, és a texas-i spanyol közösségek is részesei lesznek a kezdeményezésnek. A John Deere segítségével az NBGC leáshat a dolgok mélyéig, kutathat és felderítheti azokat a hiányosságokat, melyeken segíteni tud.

A farmereknek persze továbbképzésre és eszközökre is szükségük van, hogy még jobb termésátlagokat érjenek el, és minél jobban meg tudjanak élni a munkájukból. A John Deere ezen a területen is fontos szerepet lát majd el.

A John Deere már hosszú ideje küzd a rasszok közötti egyenjogúságért, legutóbb májusban vett rész egy üzleti kerekasztal tárgyaláson, ahol a szociális igazságosság volt a téma. Ennek részeként alulfizetett dolgozók ügyeit karolták fel, és segítették megoldani a lakhatásukat, hogy egyenlő félként vehessenek részt a társadalom építésében.

Emellett a John Deere tovább támogatja a Thurgood Marshall College Fundot és a Minorities in Ag Natural Resources and Related Sciences szervezeteket. Nemrég pedig 1 millió dollárt adományozott az NAACP-nek, hogy ígéretes afroamerikai vállalkozókat támogasson. A John Deere célja ezekkel a tevékenységekkel, hogy egy sokszínűbb és élhetőbb közösséget hozzon létre a mezőgazdaság területén is.

← Vissza a blog-ra