A John Deere indiai projektjét a Bloomberg is kiemelte

2020. szeptember 2.

Egy korábbi bejegyzésünkben írtunk arról, hogy a Fast Company Magazin beválogatta a Deere & Company-t a One Hundred Best Workplaces for Innovators listájára, ahol olyan innovátorok kaptak helyet, mint a Google, a Microsoft vagy az Amazon.

Most egy másik híres médium, a Bloomberg is kiemelt helyen foglalkozott a vállalattal, méltatva a Samruddhi Projectben betöltött szerepét.

Kezdeményezés az indiai farmerek segítésére

A Samruddhi Project az indiai Centre for Advanced Research & Development állami szervezet projektje, mely különféle iparági szereplőkkel közösen fejleszti az ország elmaradott régióit. A kezdeményezés már a 6. évébe lépett, és olyan gigaprojektek is alája tartoznak, mint a Mumbai-Nagpur expressz vonal felújítása.

A John Deere a mezőgazdasági projektekbe társult be, ahol haladó megoldásokat tanítanak az évezredes technológiákat használó gazdálkodóknak. 2015 óta a vállalat indiai divíziója az állami szervezettel karöltve teszi biztonságosabbá a mezőgazdasági termelést, oktatja az érdeklődőket, és támogatja a gazdálkodni kívánó lakosokat.

A Bloomberg tudósításában számos sikertörténetet is megjelenít. A Pune városában élő Sambhaj Bhosure családjával 3 hektárnyi földet művel meg a háza körül, de korábban egy kis területen paradicsomot ültetett, más részen pedig rosszul termő növényeket. Nem hallott a különféle víztakarékos újításokról, így ideális alanya lett a projektnek.

A Bhosure család házát ma az Indiában nagyon kedvelt okra nevű növény zöldellő ligete veszi körül, mely nagyon jól érzi magát az ültetvényen, a családfenntartó jövedelme pedig hatalmas mértékben nőtt a változtatásoknak köszönhetően.

A John Deere indiai divíziójának igazgatója elmondta, hogy a legnagyobb kihívás a számukra az, hogy megértessék az emberekkel, az évezredekig használt megoldásokat le kell cserélniük a kor kihívásainak megfelelő módszerekre. Ehhez nagyfokú bizalom is szükséges, mivel a gazdálkodóknak kockára kell tenniük a megélhetésüket a számukra ismeretlen technológiák miatt.

Sambhaj Bhosure is nyilatkozott az újságnak, és elmondta, hogy a termelékenység a változtatásoknak köszönhetően duplájára, triplájára nőtt. A bevétele pedig még ennél nagyobb mértékben, ugyanaz a terület, ami eddig 40-80000 forintnyi rúpiát hozott, az most a tízszeresét fialja. A változtatások nem csak a termények okosabb ültetését öltelték fel, hanem olyan modern megközelítéseket is, mint a csepegtetéses öntözés vagy a mulcsozás. A megnövekedett bevételeiből egy autót vett a gyermekének, aki ezzel egy távolabbi, angol nyelvű iskolában tanulhat, könnyebbé téve az életét.

A Bhosure család példájából is látható, hogy a fenti kezdeményezésekhez hasonló projektek nem csak a hatékonyabb mezőgazdaságról szólnak. A növekvő terméshozamok több pénzt jelentenek a farmereknek, akik ebből fejleszteni tudják a gazdaságukat vagy ki tudják taníttatni a gyermekeiket. A Bloomberg tisztán látja az előnyöket, emiatt is került be a Deere & Company a 50 Sustainability & Climate Leaders listájukra.

← Vissza a blog-ra