Újdonságok a John Deere 7R és 8R traktorokhoz

2020. július 25.

A John Deere számos újdonságot és kiegészítőt jelentett be a legnépszerűbb 7R és 8R szériába tartozó traktoraihoz. A változások több lóerőt, könnyebb vezethetőséget és még nagyobb termelékenységet jelentenek.

Az új 7R 350 traktor

A 7R széria új tagjaként bemutatkozó 7R 350 traktor 20 lóerővel erősebb, mint az elődjének számító MY20, miközben tömege csupán 11,2 tonna. Ezzel az egyik legjobb tömeg/teljesítmény arányt mutatja fel a teljes John Deere traktor-szérián belül, míg az olyan elemek, mint a Triple Link felfüggesztés vagy a Variable Transmission váltó, alapfelszereltségnek számít. A CommandPRO vezérlési rendszer pedig tökéletesebb irányítást és nagyobb fokú precizitást tesz lehetővé.

A 7R 350 azoknál a feladatoknál teljesít jól, ahol fontos a teljesítmény. A gazdálkodók emellett jól kamatoztathatják azt a tényt, hogy ennek a traktornak kisebb a váza, könnyebben manőverezhető és kevésbé terheli meg a környezetet a munkavégzés során.

LSB Ride Control

A 7R széria egy másik fejlesztéssel is gazdagodott, mely a bálázógépek okozta rángatást csökkenti hatékonyan. A bálázás közben ugyanis a dugattyú mozgatása erőteljesen hat a traktorra is, kényelmetlenné téve a munkavégzést. Ennek csökkentésére általában a gazdálkodók nagyobb traktorokat használnak, így viszont romlik a hatékonyság.

Az LSB Ride Control csökkenti a bálázógép okozta himbáló, rángató érzést, ezért kisebb traktorok is elegendőek a meghajtásra, pont amekkorára a bálázónak szüksége van. Ez kisebb beszerzési költséget és olcsóbb üzemeltetést jelent. Emellett a könnyebb traktorok kisebb nyomást fejtenek ki a talajra, ezért a környezetvédelmi előírásokat is szem előtt tartják.

Az új LSB Ride Control gyárilag beszerelhető az IVT-vel ellátott 7R traktoroknál, és kompatibilis a John Deere L331 és L341 gépekkel is. A használathoz szükséges egy John Deere StarFire adóvevő.

ActiveCommand Steering 2 kormányozás

A 2021-es modellévtől válik elérhetővé a John Deere ActiveCommand Steering 2 (ACS 2) kormányozása, melyet megrendelésre gyárilag beszerelhetnek a 7R és 8R traktorokba. A továbbfejlesztett rendszer az első generációs ActiveCommand Steering kormányozást váltja le, és még könnyebbé teszi az irányíthatóságot a terepen és az utakon is.

Az ACS 2 segítségével kisebb erő is elegendő a kormányozáshoz, és javul a jármű úttartása. A használatával beállítható a kormánymű érzékenysége és ellenállása, ezáltal teljesen testre szabva a traktor irányítását. Ha úgy tetszik, megadható, hogy a mezőkön könnyebben forduljon a gép, míg az aszfalton haladva a kormány a személyautókhoz hasonló módon viselkedjen. A tesztek alapján az ACS 2 segítségével a gépek könnyebben kezelhetők kanyarodás közben is.

Alacsony oldalfalú gumiabroncsok

A John Deere a 8R 340, 370 és 410 modellekhez bevezette a Low Sidewall (LSW) alacsony oldalfalú gumiabroncsait, melyek opcionálisan rendelhetők. A felszerelésükhöz az is szükséges, hogy az adott 8R traktor rendelkezzen az Independent Link Suspension technológiával. Az LSW gumik jelentősen javítják a vezetési élményt, miközben csökkentik a talajra nehezedő nyomást.

← Vissza a blog-ra