Új, 5 méteres modellel bővült a John Deere Zero Series kaszálógép-sorozata

2020. szeptember 18.

Az új, C500-as MoCo még nagyobb területet kaszál le ugyanannyi idő alatt, segíti a gyors száradást, és az iparágban szinte egyedülálló, 5 éves garanciát nyújt a vágókésekre. A John Deere teljesen felfrissítette a kaszáló-kondicionáló (Mower Conditioner, MoCo) szériáját az elkövetkező, 2021-es évre.

A Zero Series sorozatba tartozó termékek a fejlesztéseknek köszönhetően még szélesebb felületen képesek vágni.

Az egyik leginkább elismerésre szolgáló darab az új John Deere C500, az 5 méteres szélességével, középső felfüggesztésével, illetve az ennek kisebb, 4 méteres változata, a C400. A Quick Change Knives vágókések pedig továbbra is felülmúlják a legtöbb versenytársat, melyekre a vállalat 5 éves garanciát nyújt.

A Zero Series kaszálógépei már előrendelhetők, a kiszállítás 2021. januárjától történik, arról még nincs hír, hogy mikor érnek el a magyar piacra. A korábbi 600, 800 és 900 Series modelleket lecserélve a teljes terméklista most így néz ki: oldalsó felfüggesztésű S250, S300 és S350 kaszák, illetve a középső felfüggesztésű C300, C350, C400 és C500 MoCo-k.

Az már a fentiekből is látszik, hogy a John Deere a modellnevekkel is igyekszik megkönnyíteni az eligazodást, elegendő csak megnézni az egyes termékek kódneveit. Például, a C betűvel kezdődő gépek a középső felfüggesztésű MoCo-kat, míg az S betűvel kezdődők az oldalkaszákat jelölik. Az ezeket követő számok pedig a vágószélességet mutatják meg centiméterben, például, az S250-es 250 centimétert (2,5 métert), a C400 pedig 400 centimétert (4 métert) tud egyszerre levágni.

Az 5 méteres vágószélességével a C500-as 10%-kal szélesebb a korábbi, 956-os modellnél. A növekedés segítségével ugyanannyi idő alatt nagyobb terület kaszálható le, a vágókésektől pedig az 500R Rotary Windrower berendezésben már jól teljesített tárcsák szállítják el a levágott részeket. A precízebb vágás és terítés miatt szebb és szabályosabb rendek alakulnak ki, ami elősegíti a száradást, és meggyorsítja a későbbi betakarítást.

A vadiúj C400-as is többet tud elődjénél, a 946-os modellnél. Nem csak súlyeloszlása lett ideálisabb, de a rendterítő hengerei is újjá lettek gondolva. Kisebb tömege pedig megkönnyíti a felhasználását, lehetővé téve a még kompaktabb traktorok alkalmazását. Ennél a modellnél más helyre került a hajtáslánc, ezért könnyebben hozzá lehet férni, ha arra van szükség.

A 2021-es modellcsaláddal együtt vezeti be a John Deere a már említett Quick Change Knife rendszerét, melyet nem csak a most debütáló modelleknél lehet majd felhasználni, de kompatibilisek maradnak a 600-as, 800-as és 900-as gépekkel is. Az újításnak köszönhetően a sérült vagy életlen vágókések cseréjéhez akár 50%-kal is kevesebb idő elegendő, ha a hagyományos, csavarral rögzített késeket nézzük. A Quick Change Knife rendszerében csak egy egyszerű kéziszerszám szükséges a pengék ki- és beszereléséhez.

A John Deere MoCo modelljei négyféle kialakításban kérhetők, így nem csak a fű kaszálására, hanem hüvelyesek, illetve olyan vastagabb szárú termények betakarítására is használható, mint a lucerna, a lóhere vagy a nád.

← Vissza a blog-ra