Továbbra sem áll le az élet a John Deere környékén

2021. március 2.

A John Deere termékeket előállító anyacég, a Deere, Inc. környékén a téli időszakban sem áll le az élet, melyet mit sem bizonyít jobban, mint a legújabb sajtóközleményeik tartalma. A vállalat közzétette, hogy melyik új vállalkozások jutottak be a 2021 Startup Collaborator programjába, miközben részt vett az idei CES virtuális kiállításon is.

4 új cég került be a 2021 Startup Collaborator programba

A John Deere 2019-ben indította el a Startup Collaborator nevű programját, melynek célja, hogy ígéretes startupokat támogasson. Az együttműködés célja olyan termékek vagy szolgáltatások kifejlesztése, melyekből a Deere, Inc. vevői és felhasználói profitálhatnak. 2021-ben négy új cég került be a közös programba, a Nori, az NVision Ag, a Scanit és a Teleo.

A Nori nevű startup a klímaváltozás visszafordítását tűzte ki céljául, melyhez egy karbonpiacot hozott létre. Itt a résztvevők köre nincs korlátozva, lehetnek magánszemélyek, de akár a legnagyobb multik is. Ők a karbon krediteket közvetlenül a farmerektől szerezhetik be.

Az NVision AG légi felvételekkel és adatmodellezés segítségével támogatja a kukoricatermelő farmerek döntéseit, amikor a műtrágyázással kapcsolatos kérdésekre kell választ adniuk.

A Scanit a légi úton terjedő kórokozók felismerését és azonosítását segíti elő, mielőtt azok még széles körű problémát okoznának.

A Teleo pedig építőipari- és bányaipari robotokat fejleszt, melyeket távolról lehet irányítani, így téve még jobban megtérülővé a cégek munkáját.

A Startup Collaborator program egy olyan egy éves együttműködés, amely megengedi a John Deere és a résztvevő startupok számára a technológiájuk tesztelését a vásárlók és a helyi értékesítők segítségével. A kapcsolat itt nem olyan formális, mint más partnerségi megállapodások során, ráadásul a startupok mögött ott áll a világ egyik vezető agráripari- és építőipari gyártócégének kapcsolatrendszere és védőhálója.

Julian Sanchez, a Deere, Inc. feltörekvő új technológiákért felelős igazgatója szerint az innováció mindig is a vállalat egyik alap építőköve volt. Szerinte a Startup Collaborator program egy tökéletes eszköz arra, hogy tovább vigyék azt az újító szellemiséget, melyet még John Deere alapozott meg 180 évvel ezelőtt. Köszönti a startupokat a közös programban, és reméli, hogy a Deere, Inc. segítségével még többet adhatnak a vásárlók számára.

A John Deere a CES 2021 virtuális kiállításán

Idén először került online módon megrendezésre a világ egyik legnagyobb kereskedelmi kiállítása, a CES. Természetesen a John Deere is részt vett kiállítóként, ahol a média képviselőit és az érdeklődőket egy virtuális sétára invitálták Iowába. Itt végig járhattak egy farmot, felülhettek egy traktorra, hogy megértsék a különféle ültetvények működését és életét.

A John Deere a CES 2021-en közelebb hozta a mezőgazdasági technológiáját a tech ipar látogatói számára. Laurel Caes, a vállalat PR menedzser elmondta, hogy a farmereknek a világ egyre növekvő népességét kell ellátniuk egyre kisebb területen, miközben számos mostoha körülménnyel is meg kell küzdeniük. Ezek közé tartoznak az időjárási anomáliák, a termőföld minőségének romlása és a kártevők elleni küzdelem. Minden évben ezen dolgok befolyásolják azt, hogy mennyi termény takarítható be, a John Deere okoseszközei pedig a gazdálkodók segítéségére vannak. A tudomány által megtámogatva olyan döntéseket hozhatnak meg, melyek az adatokon alapulnak, és azonnali választ adnak a fentebb említett problémákra.

Ebben az évben a John Deere a 8RX traktorját és a 16 sorban ültetni képes 1775NT Exact Emerge Planter ültetőgépét mutatta be a közönségnek. Laurel Caes elmondta, hogy a technológia iránt fogékony közönség esetlegesen nem teljesen érti meg, hogy a John Deere okos termékei milyen mértékben könnyítik meg a gazdálkodók dolgát az előkészület, az ültetés és betakarítás fenntartható módon történő elvégzésében.

Például, az Exact Emerge precíziós ültetése nagy sebesség mellett történik, ami segíti a gazdálkodóknak a rendelkezésükre álló kevés idő minél hatékonyabb módon való kihasználását. Az optimális körülmények fenntarthatóvá teszik a folyamatot, miközben több nyereségük képződik. A CES 2021-en bemutatva a gépet a kívülállók is pontosan megérhetik, honnan származik az élelmük, azok milyen körülmények között készülnek el, és hogyan kerülnek az asztalukra.

Az idei CES-en a John Deere megkapta a robotika kategóriában a legjobb innováció díját, melyet a tavaly bevezetett X Series kombájnokkal érdemelt ki. Ebben a szegmensben csak olyan termékeket jutalmaztak, melyek programozott vagy más módon képesek arra, hogy kiváltsák az emberi tevékenységeket.

Caes kiemelte, hogy a John Deere folyamatosan azon dolgozik, hogy a vásárlóit a világ legjobb okoseszközeivel lással el, melyek képesek az embertől független munkára és a többi egységgel való összekapcsolódásra, jó példa erre az X Series kombájnjai. Az ilyen gépek segítségével a gazdálkodók megalapozott döntéseket hozhatnak, végül pedig könnyebben elláthatják a világot a szükséges élelemmel.

← Vissza a blog-ra