Két új hír a John Deere tájáról

2021. augusztus 4.

A John Deere-nél sohasem áll meg az élet, legyen szó mezőgazdaságról, erdőgazdálkodásról, építőiparról vagy bányakitermelésről. Az agrárium területén is sok újdonság jött ki a cégtől, ebben a cikkben pedig két olyan hírt mutatunk be, amelyek csak a napokban láttak napvilágot a vállalat sajtóközleményeiben.


Kiemelt ajánlatok

A John Deere bemutatta a W200 rendrakóinak új modelljeit

A John Deere új sajtóközleményében tette közzé, hogy megújítja a W200-as széria önjáró rendrakóit, hogy a gazdálkodók még több szénát tudjanak előállítani még kevesebb idő alatt. A változások az M, illetve az R típusok egyes modelljeit érintették.

A W200M és W235M önjáró rendrakók költséghatékony megoldást jelentenek az alacsonyabb büdzsével dolgozó farmerek számára, akik egy teljesen megújított fülkét találhatnak ezeknél a gépeknél. A W235R és a W260R modellek pedig prémium fülkét kaptak és számos olyan innovatív megoldást, melynek segítségével a munkavégzés közben állíthatók a vágás és a szárítás paraméterei.

A John Deere új rendrakói a következő főbb tulajdonságokban újultak meg:

  • Az R típusok gépei akár 10%-kal szélesebb rendeket is létre tudnak hozni a korábbiakhoz képest.
  • A földek közötti közlekedési sebesség 24 mérföld/órára, kb. 39 kilométer/órára nőtt, így kevesebb időt kell eltölteni a területek között haladva.
  • A rendfektető szárnyak és a formázópajzsok beállítása még könnyebbé vált, a fülkéből adható meg a dőlésszögük és a magasságuk is.
  • A John Deere JDLink technológiája további funkciókat biztosít a munkagépekhez, melyek segítségével az adott rendrakó összekapcsolódhat a műveleti központtal is.

A W200M és a W235 típus felszerelhető a StarFire vezérlőegységgel és a 4. generációs CommandCenter, illetve AutoTrac rendszerekkel is. A TouchSet kezelőegységek segítségével pedig a vágás közben közvetlenül a fülkéből változtatható a rendszélesség és a dőlési szög. Ez utóbbi olyan előre beállított sémákat is kínál, melyek között tetszés szerint lehet változtatni.

A beállítás-szettek szinte mindenféle földtípust és munkakörnyezetet lefednek, a segítségükkel tovább optimalizálható a rendrakás. Az automatikus beállítások használatával pedig a John Deere munkagép a földről nyert adatok segítségével határozza meg a szélességet és a dőlési szöget.

A megnövelt közlekedési sebesség miatt több idő marad a tényleges munkavégzésre, a jobb fogyasztási adatok miatt pedig kevesebb pénzt kell költeni az üzemanyagra. A John Deere új gépei már 2021. szeptember 1-től a piacra kerülnek.

A John Deere ingyen kínálja a JDLink szolgáltatást

A John Deere JDLink nevű szolgáltatása megkönnyíti a gépeik egymáshoz és a műveletvégző központhoz történő csatlakoztatását. Amennyiben pedig szükséges, a begyűjtött adatokat olyan harmadik felekkel is meg tudja osztani, mint a hitelezést végző bankok vagy a támogatásért felelős állami szervezetek.

A John Deere most további költség nélkül kínálja ezt a szolgáltatást, a már meglévő ügyfelek az Operations Centeren belül aktiválhatják az interneten vagy a mobil applikáció segítségével. Ezentúl nem kell előfizetés hozzá, ezért érdemes bekapcsolni, és állandóan aktívan tartani.

A változásokra július 14-e óta az Operations Center is felhívja a gazdálkodók figyelmét, akik a bejelentkezés után egy felbukkanó üzenetben kaptak hírt a változásokról. Itt egyetlen kattintással be is kapcsolhatták a szolgáltatást, ha a megfelelő gombra kattintottak. Ezután már csak néhány lépést kellett megadni, hogy a JDLink összekapcsolódhasson a meglévő gépekkel, onnantól fogva pedig az információk áramlása sokkal könnyebbé válik.

A JDLink egy mobil átjáróval is rendelkezik, ami hozzáfér a csatlakoztatott munkagépek szoftveréhez. Ennek segítségével a jövőbeni frissítéseket és fejlesztéseket még könnyebb lesz érvényesíteni a John Deere eszközökre, hiszen az okosszoftver ezt is megoldja.

A John Deere menedzsere, Jennifer Badding kiemelte a szolgáltatás ingyenessé tételének várható hatásait. A gazdálkodóknak a változások miatt teljes értékű Operations Center válik hozzáférhetővé, mely a precíziós mezőgazdaság nélkülözhetetlen eleme. A már meglévő előfizetők az előfizetési periódus végén további díjakkal már nem kerülnek megterhelésre, de azt is választhatják, hogy az eddig JDLinkre fizetett díjat átirányítják a John Deere valamelyik másik fejlett szolgáltatására.

A menedzser elmondta, hogy a fejlesztések miatt sokkal kényelmesebbé vált az ügyfelek helyzete is. Ők korábban többféle előfizetést használhattak, melyek egyrészt átfedhették egymást, másrészt pedig állandó felügyeletet igényeltek a megújítások miatt. A folyamatos változások miatt ezekre már nincs szükség, így a gazdálkodók egyszerűbben használhatják ki a modern technológia előnyeit.

Jennifer Badding arról is beszélt, hogy a modern mezőgazdaságban a munkaerő rendelkezésre állása is komoly probléma, ezért nagyon fontos a munkatársak munkavégzésének egymáshoz szinkronizálása, a gépek jobb kihasználása és a rendelkezésre álló erőforrások elosztása. A modern Operations Center ezekben tud segíteni a JDLink segítségével.

← Vissza a blog-ra