John Deere X széria kombájnok

2020. július 21.

A John Deere fejlesztőrészlegének legújabb csúcstermékei az X széria kombájnjai, melyek a lehető legjobb körülményeket teremtik meg a betakarításhoz. A segítségükkel akár 45%-kal több termény gyűjthető be, míg az üzemanyag megtakarítás elérheti a 20%-ot, az előző szériás S790 gépekkel összehasonlítva.

Tulajdonságok

Az X szériába két modell tartozik, az X9 1000 és az X9 1100 kombájn. Az X9 1000 maximális teljesítménye 630 lóerő és majdnem 15000 liternyi gabonát tud a hatalmas tárolójába fogadni. Az X9 1100 még ennél is nagyobb, 690 lóerős maximális teljesítményéhez 16000 literes tartály tartozik.

A kettős vágóasztalt két 24 inches rotor hajtja meg, a cséplésért felelős rész pedig 45%-kal növekedett az elődökhöz képest. Az elválasztásért felelős elem is 80%-kal nagyobb lett, hogy az aratás még gyorsabb és kényelmesebb legyen.

A szintén megújult tisztítórész 36%-kal nagyobb felületen tisztítja meg a terményt, így a tankba minden korábbinál kevesebb szemét kerül. A fejlesztések ráadásul nagy mértékben átalakították a gép belsejét. Ennek köszönhető, hogy bár a cséplés és elválasztás sokkal nagyobb felületen történik, az X kombájnok külső méretei majdnem megegyeznek az előd S790 méreteivel. Ezzel szűkebb fordulók hajthatók végre, és a kombájn kényelmesebben használható.

A nagy teljesítmény a termék ürítésére is vonatkozik, az X kombájnok teli tankjukat nagyjából másfél perc alatt kiürítik, ez akár másodpercenként 185 literes teljesítményt is jelenthet! A háromféle választható karral pedig bármilyen területen ideálisan lehet dolgozni a megújult eszközökkel.

A John Deere 13,6 literes motorjai csupán 11%-kal több erőt szolgáltatnak, mint az előd S790 motorja, mégis akár 45%-kal növelhetik meg az aratási kapacitást. A 30%-kal erősebb nyomaték még erősebbé teszi a gépeket, a terhelés elosztásáról pedig az új ProDrive XL váltó gondoskodik.

A kombájnok belsejében található hajtásrendszer is tovább fejlődött, a nagyobb tárcsák és hosszabb szíjak jobban átadják a motor erejét egymásnak, és csökkentik a szíjak kopását, ezáltal hosszabb üzemidőt jelentenek.

Az aratást a szoftveres háttér is segíti, a kombájnok ugyanis valós időben szolgáltatnak adatokat a John Deere rendszerének. Ezekkel kiszámítható az optimális aratási modell, és megalkothatók azok a nyomvonalak, melyeket a gépeknek követniük kell. A Machine Sync segítségével a részvevő gépek sebessége, haladási iránya is beállítható, legyen szó a kombájnokról vagy a terményt szállító traktorokról.

A Combine Advisor és ActiveVision technológiák a gabona minőségét figyelik, ezekkel optimalizálhatók az aratási folyamatok, és csökkenthető a veszteség. A fedélzeten pedig a 4600 CommandCenter kijelző rendszer ad megfelelő információt az aratásról, így akár munka közben is be lehet avatkozni a folyamatokba.

A John Deere különféle felszereltséggel szállítja az X széria kombájnjait, ahol akár olyan extrák is kérhetők, mint a bőr ülés külön szellőzéssel, az érintésérzékeny panellel felszerelt rádió, a beépített hűtő, az USB és más töltőcsatlakozók vagy a tablet csatlakoztató felület.

← Vissza a blog-ra