John Deere 6R Sorozat

2020. május 3.

A GÉPKÖZVETÍTŐ kínálatában is sokféle új, egyedi gyártású John Deere 6R szériába tartozó gép található meg. Ezeknek a traktoroknak a közös vonása, hogy számos területen használhatók fel, legyen szó állattartásról, mezőgazdaságról vagy szállításról. Hatékony kialakításuk lehetővé teszi, hogy a motorteljesítményből származó erő lehető legnagyobb részét átvigyék a talajra.


Kiemelt ajánlatok

Ebben a bejegyzésben áttekintjük, hogy mely modellek tartoznak a John Deere 6R szériába, és melyik típus milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Kis vázú traktorok

A 6R kis vázú traktorok közé tartozik a 6110R, a 6120R és a 6130R modell, közös jellemzőjük a rövid, 2580 milliméteres tengelytáv. Kifejezetten azért készültek, hogy megkönnyítsék a navigálást és a homlokrakodást, a tengelytávból adódóan ugyanis jóval könnyebben elférnek a kisebb helyeken is.

A 6R traktorok szállítási súlya 6100 kg és 4 hengeres, 4,5 literes Power-Tech motorok működtetik őket. Háromféle sebességváltóval (4 sebességes/6 csoportos PowrQuad vagy AutoQuad, illetve AutoPowr) szerelve rendelhetők meg.

Közepes vázú traktorok

A 6R közepes vázú traktorok közé tartozik a 6135R, a 6145R és a 6155R modell. A John Deere ezeknél a gépeknél a középutat célozta meg a fürgeség és a teljesítmény között, így 2765 milliméteres tengelytávjuk és 7000 kg-os szállítási súlyuk ideális kompromisszumnak bizonyulhat.

Ezekben a traktorokban a központi erőforrás szerepét a 6,8 literes, 6 hengeres Power-Tech motor látja el, és négyféle sebességváltóval rendelhetők: 4 sebességes/6 csoportos PowrQuaddal, 4 sebességes / 5 csoportos AutoQuaddal, 8 sebességes / 3 csoportos DirectDrive-val, illetve AutoPowr váltóval.

Nagy vázas traktorok

A nagyméretű tengelytáv biztos irányítást és szilárd úttartást biztosít ezeknek a traktoroknak, legyen szó a terepen való felhasználásról, vagy a közúton való haladásról. A 2800 milliméteres tengelytávhoz 8400 kg-os súly társul, a meghajtásról pedig a 6 hengeres, 6,8 literes Power-Tech motor gondoskodik.

A széria nagy vázas traktorjai közé tartoznak a 6175R, a 6195R és a 6215R modellek. Négyféle váltóval rendelhetők, 4 sebességes / 5 csoportos PowrQuaddal, 4 sebességes / 5 csoportos AutoQuaddal, 8 sebességes / 3 csoportos DirectDrive-val, illetve AutoPowr váltóval.

Extra nagy vázas traktorok

Az extra nagy vázat traktorok még a nagy vázas traktoroknál is nagyobb tengelytávot kaptak, amely így 2900 milliméteres lett. A John Deere elsődleges célja ez esetben az volt, hogy ezeknek az erőteljes traktoroknak az erejét minél jobban át lehessen vinni a talajra is. Ezt segíti elő a még nagyobb, 2,05 m-es abroncsok használata is.

Az extra nagy vázas traktorok közé csak két modell, a 6230R, illetve a 6250R tartozik, mindkettőt a 6 hengeres, 6,8 literes Power-Tech motor hajtja meg. Ebben a kategóriában már nem érhető el manuális váltókínálat, mindkét típust az AutoPowr automata sebességváltóval szállítják. Ez még jobban segít optimalizálni a felhasználást, csökkentve a fogyasztást, és maximalizálva a traktor erejének kihasználását.

← Vissza a blog-ra