A mezőgazdaság jövője már elkezdődött

2020. július 17.

A John Deere folyamatosan az eszközei és technológia jobbá tételén dolgozik, a John Deere Journal című vállalati magazinjában pedig közzé teszi azokat az újdonságokat, melyek már elérhetők a vásárlók számára, emellett elgondolkodtató témákat is feszeget.


Kiemelt ajánlatok

A következő technológiai boom című cikkében a kiadvány arról beszél, hogy a mezőgazdaság jövője már elkezdődött, és az élelmiszertermelés nagyban a különféle okoseszközök felhasználásán alapul. Ebből az angol nyelvű cikkből vettük át a főbb gondolatokat, hogy azok magyar nyelven is elérhetők legyenek.

A technológia szerepe a mezőgazdaságban

A Föld népessége folyamatosan növekszik, a jelenlegi 7,8 milliárd fős lakosságszám az előrejelzések szerint 2037-re éri el a 9 milliárdos, 2057-re pedig a 10 milliárdos lélektani határt. Addigra minden 10 emberből 7 fog a városokban élni, és esélye sem lesz az önálló élelmiszer termelésre.

Minden eddiginél nagyobb nyomás nehezedik tehát a farmerekre, hogy ellássák a Föld lakóit a szükséges élelemmel. A megnövekedett igényeket ráadásul úgy kell kielégíteniük, hogy nagyjából ugyanazok a természeti erőforrások állnak a rendelkezésükre, mint 100 évvel ezelőtt. Eközben gondot kell viselniük a fenntartható fejlődésre és a környezetvédelemre is.

A John Deere a világ egyik vezető gépgyártó és technológiai vállalata, a hozzá hasonló cégek fő feladata úgy növelni a hatékonyságot, hogy lépést tudjunk tartani a Föld népességrobbanásával. A John Deere például idén mutatta be az R4038 permetezőgépét, melynek része 97 beépített robot, és a segítségükkel a négyzetcentiméterekig lebontva oldható meg a leghatékonyabb permetezés. A talaj tulajdonságait 400 szenzor kutatja, így az ideális permetszórás a termőföld összetételétől, nedvességtartalmától, illetve az ültetett terménytől függően állítható be.

Az ilyen újításokkal ugyanakkora felületre kevesebb permetszer elegendő, a felesleg elkerülésével pedig nem csak versenyképesebbé tehető a gazdálkodás, de a természetet is kevesebb terhelés éri.

A John Deere ráadásul nem csak légből kapott adatokkal dolgozik, hiszen nem fél kimenni a terepre sem. A munkatársai a gazdálkodókkal szoros együttműködésben fejlesztik a következő generációs munkagépeket és szoftvereket, mivel az ő visszajelzéseik igazán első kézből származnak, és a gyakorlatban fellépő problémák megoldására koncentrálnak.

John Deere gépek a GÉPKÖZVETÍTŐ kínálatában

A GÉPKÖZVETÍTŐ új- és használt John Deere gépek közvetítésével foglalkozik, és a vásárlók rendelkezésére áll az egész vásárlási folyamat alatt. Ebbe beletartozik a gépválasztás, ahol az igényfelmérést követően nem a készleten lévő gépek kerülnek kiszórásra, hanem mindig az ügyfél igényeihez illeszkedő eszköz kerül beszerzésre.

Minden magyarországi hitel- és lízing céggel kapcsolatban állva, a GÉPKÖZVETÍTŐ a hitelekben és biztosításokban is tud segíteni, ahol a munkatársak A-tól Z-ig átvállalják az összes tennivalót. A szolgáltatások közé tartozik még a műszaki vizsgára történő felkészítés és a forgalmi ügyintézés, illetve, igény esetén a megvásárolt gép telephelyre történő szállítása is megoldható.

← Vissza a blog-ra