A legjobb John Deere traktorok a gazdálkodáshoz

2021. február 1.

A John Deere traktorok a gazdálkodás minden szintjéhez kiválóak, legyen szó kisebb vagy nagyobb munkákról. Egész évben hasznos segítőnek bizonyulnak, melyek egyaránt leveszik a terhet a vállunkról a földmunkák, az ültetés, a betakarítás és más alkalmak során.


Kiemelt ajánlatok

És akkor még nem is beszéltünk azokról a fejlett szoftveres- és technológiai megoldásokról, melyek jelentősen megkönnyítik a gépek kezelését és nagyot dobnak a megtérülési mutatókon.

Ebben a bejegyzésben azokat a John Deere traktor sorozatokat mutatjuk be, melyek Magyarországon is kiválóan megállják a helyüket.

Kisebb John Deere traktorok

A kisebb John Deere traktorok közé tartoznak a 4M sorozat gépei, melyek a kisebb területen gazdálkodók számára jelentik az ideális munkaeszközt. A leginkább felkapott modellek közé tartozik a 49 lóerős 4049M és a 66 lóerős 4066M. Mindegyik többcélú, ami azt jelenti, hogy nem csak a mezőgazdaságban jönnek jól, hanem más feladatoknál is.

A kisgazdálkodók számára készült John Deere gépek mindegyike négyhengeres motort kapott, ezért könnyedén el tudják végezni a felmerülő tennivalókat, a 12×12-es váltók kiválóan skálázhatóvá teszik a teljesítményt. A dinamikus menettulajdonságaik miatt pedig kevesebb üzemanyaggal is beérik, ezért gazdaságosan lehet üzemeltetni őket.

A 4M traktorok akár 1400 kilogrammot is fel tudnak emelni, ami ideális a homlokrakodók csatlakoztatásához. A méreteik lehetővé teszik, hogy a szűkebb garázsokban is könnyen elhelyezhetők legyenek.

Az utóbbi években felfrissített 5E széria szintén a kisebb John Deere traktorok közé tartozik, melyet kifejezetten az állattenyésztéshez és a gazdálkodáshoz alkottak meg. A 4M szériával ellentétben az 5E traktorok többsége három hengeres, és 55-75 lóerő közötti teljesítményt ad le.

Az ebbe a körbe tartozó munkagépek a kedvező tulajdonságaik miatt népszerűek a közintézményeknél is, ahol változatos városrendezési vagy kisegítő feladatot látnak el. Léteznek négyhengeres traktorok is az 5E szériában, de ezek már erősebbek, 85-95 lóerőt tudnak leadni. Hogy a kezelésük még könnyebb legyen, megkapták a John Deere 12×12-es váltóit.

Az 5E modellek nagy sebessége minden műveletnél igénybe vehető, melyet könnyű és egyszerű fordulók tesznek teljessé. A fejlett váltó miatt egyszerű a hátramenet kezelése, a kiegészítő vezérlés ráadásul lehetővé teszi a tolatás közbeni sebesség gyakori váltogatását.

A háromhengeres modellek sajátossága a ferde és megnagyobbított kormány, míg a négyhengeres traktorok akár a kuplung használata nélkül is mozoghatnak. Emiatt ideálisnak számítanak az olyan felhasználásnál, ahol folyamatos, alacsony sebességű haladásra van szükség. Az 5E gépek akár 1800-2400 kilogrammot is fel tudnak emelni.

Nagyobb John Deere traktorok

A John Deere a nagyüzemi gazdálkodókat is kiszolgálja a gépeivel, a megnövekedett igénybevételre több széria is készen áll. A 6R sorozatba tartozó traktorok a legkényelmesebbek ezen a területen, elsősorban az állattenyésztésben és olyan földeken kerülnek bevetésre, ahol a növényeket sorokba ültetik. Ezek a modellek robusztus és erős motorral rendelkeznek, melyek 105 és 210 lóerő közötti teljesítményt adnak le, miközben gondot viselnek a takarékos működésre is. A három tengelytávot nagy teherbírású kardántengely egészíti ki.

A 6R traktorok azért is olyan megbízhatóak, mert nagyon sok field-teszten estek át a piacra dobásuk előtt. Ezeken a próbákon a valós körülményeket szimulálták a termőföldeken, így a John Deere mérnökei elsőkézből származó információkkal dolgozhattak. A fejlesztést kiegészítették még az olyan speciális tesztek is, mint a szélcsatornák, göröngyös pályát szimuláló területek, illetve iszapakadályok.

A sorozat gépeiben hatalmas hely áll a kezelő rendelkezésére, aki így egy hosszú műszak végére sem fárad el annyira, és sokkal komfortosabban töltheti el a munkaidejét. A 6R sorozatba tartozó munkagépek így nem csak a hatalmas teljesítményt ötvözik a gazdaságos működéssel, de nagyon kedveltek a gazdálkodók között is.

A 7R sorozat traktorjai még a 6R modelleknél is erősebbek, 200-280 lóerős motorjaik ideálisak az összes felmerülő feladat ellátására a nagyobb gazdaságoknál. Ráadásul a hosszabb tengelytávjaik és a rövidebb megjelenésük miatt könnyebben is fordulnak. A fejlett funkcióiknak köszönhetően nagyon dinamikusan viselkednek a földeken, kardántengelyeik erősebbek, és nagyobb terheket tudnak a magasba emelni.

Technológia

Legyen szó a John Deere kisebb vagy nagyobb traktorjairól, a munkát nagyban megkönnyítik a vállalat hi-tech szoftveres megoldásai és technológiája. Ezek segítségével lehet például az ültetés során térképet készíteni a szántóföldről, amit a John Deere traktorok pontosan követnek az elkövetkező munkálatok során. Ezzel optimalizálható a kijuttatott permetszer mennyisége és sokkal kevesebb növényt tipornak el a munkagépek.

De ugyanez a technológia teszi lehetővé több gép együttműködését a területen, a még pontosabb földmunkákat, a kényelmesebb betakarítást vagy a távolról történő felügyeletet. Az olyan fejlett hardverek, mint a John Deere okos kijelzői pedig a gépkezelés közben is teljeskörű információval látják el a munkatársakat.

← Vissza a blog-ra