A John Deere továbbra is támogatja a farmereket

2020. november 13.

A Deere & Company október végén bejelentette, hogy tovább folytatja a partnerséget a Farm Rescue nevű nonprofit kezdeményezéssel. Ezt egy virtuális koncerttel is megünneplik, melyet december 9-én tartanak meg.

A Farm Rescue-t Bill Gross alapította, és elsődleges célja a bajba került farmerek kisegítése Amerikában. Az alapító fiatalkorában a családja pénzügyi gondokkal küzdött, ezért nem tudták folytatni a gazdálkodást, Bill pedig egyetemre ment, miközben légipilótának is kiképezte magát.

Egy hosszabb repülőúton a másodpilótával beszélt, akinek elmondta, hogy nyugdíjas korában traktorokat fog venni, és segít azoknak a farmereknek, akik nem tudnak dolgozni. A kollégája ezen jót nevetett, és megkérdezte, hogy miért akar várni a nyugdíjig? Bill Gross erre döntött, 2005-ben otthagyta kereskedelmi pilóta állását, és elindította a Farm Rescue-t.

Napjainkban a Farm Rescue Colorado államtól Wisconsinig jelen van, és részt vesz az ültetésben, aratásban, az állatok nevelésében, és a széna és más takarmányok elosztásában. Ha egy gazda megbetegszik vagy más okok miatt nem tudja ellátni családját, a szervezet önkéntesek besegítenek, míg a tulajdonos talpra nem áll.

A koronavírus okozta helyzet miatt a Farm Rescue munkája még fontosabb, mint korábban volt. A farmerek ugyanúgy ki vannak téve a fertőzésnek, mint mások, ezért egyre több helyen esnek ki a termelésből. A munka viszont nem várhat, így nagyon jól jön a segítség. Bill a róla szóló cikkben elmondta, hogy a COVID rámutatott a farmok sérülékenységére, és nem csak a vírushelyzet okoz gondot, hanem az elmaradások miatt jelentkező stressz és nyomás is.

The Farm Must Go On

A John Deere által megrendezett koncert a Queen együttes számát követve, a The Farm Must Go On nevet kapta. A virtuális esemény mindenki számára nyitva áll, aki támogatását szeretné kifejezni a Farm Rescue által elvégzett munka iránt. A John Deere gépekkel és szerszámokkal támogatja az önkéntesek munkáját, így a gazdák a krízis során sem veszítik el a megélhetésüket.

A december 9-én, keleti parti idő szerint este 8-kor kezdődő koncerten olyan sztárok lépnek fel, mint Dustin Lynch, Maddie & Tae, Mickey Guyton, Travis Denning és Tyler Farr. Mindegyik előadó kötődik a Farm Rescue működési területéhez és annak kultúrájához.

Dustin Lynch a Cowboys and Angels című debütáló albuma óta stabil karriert épített ki a modern country zenében, közben 7 újabb toplistás szerzeményt is kiadott. A Tennessee-ben született művész több sikerszámát is elő fogja adni a december elejei eseményen.

A Maddie & Tae szintén a country zenében ismertek, a duó tagjai rendszeresen írják együtt a számaikat. Az elmúlt 70 évben csupán a harmadik női párosnak számítanak, akik ekkora sikereket értek el a műfajban, így nem lehetett kérdés, hogy a John Deere koncertjén nekik is ott a helyük.

Mickey Guyton Arlingtonban látta meg a napvilágot, mely Texas államban található, és már kiskorában a templomi kórusban kamatoztatta képességeit. Miután fellépett a Fehér Házban is, beindult karrierje, ma olyan helyeken vannak toplistás számai, mint a CBS This Morning, a The New York Times, a Billboard vagy a Rolling Stone.

Travis Denning Georgia államból származik, és hamar kitűnt zenei tehetsége. Ma nem hiányozhatnak a számai a country zene toplistáiról, legutóbbi albuma egyből az 5. helyen nyitott a Billboard Top 200-on.

Tyler Farr az egyik legjobb férfi vokalista a country műfajban, megszámlálhatatlanul sok szóló és közös siker áll mögötte. Dalszövegíróként is tevékenykedik, és legutóbbi két albuma a Top 5-ben nyitott a Billboard toplistán, mely az utóbbi száz évben country számmal csak neki sikerült.

← Vissza a blog-ra