A John Deere farmszoftvert fejlesztő vállalatot vett

2020. november 28.

A John Deere nemrég felvásárolta a Harvest Profit nevű vállalatot. A Fargo, Észak-Dakota központú cég fő terméke egy, farmok jövedelmezőségét elősegítő szoftver. A fejlett eszközük szántóföldenként képes előre jelezni a megtérülést, miközben figyelembe veszi a helyi sajátosságokat.

A segítségével a gazdálkodók figyelhetik a gazdasági mutatókat, így a munka finomra hangolásával érhetnek el még több jövedelmet.

A John Deere azért vásárolta meg a hi-tech vállalatot, mert tevékenysége illeszkedik a hosszútávú terveibe. Ennek alapján nem csak az eszközöket akarja biztosítani a farmereknek, hanem minden támogatást megad, hogy még sikeresebb legyen a gazdálkodás.

A Harvest Profit története

A Harvest Profit története 2015-ben indult, amikor olyan csapat állt össze, amelynek tagjai a mezőgazdaságból élő amerikai megyékből származnak. Már a kezdetektől fogva arra összpontosítottak, hogy olyan eszközt adjanak a gazdák kezébe, mellyel még könnyebbé tehetik a megélhetésüket.

Az általuk megírt szoftver segítségével nyomon követhetők a farm költségei, a bevétel, a marketingre költhető összegek és a fejlesztési lehetőségek. Ez az igen sokcélú eszköz tehát nem csak a termelést segíti, de minden olyan folyamatot is felügyel, mely nélkül ma már nem lehet megélni a piacon.

A Harvest Profit jelenleg több, mint 650 nagygazdával működik együtt, 32 megyében, 2 millió hektáron. Sikerüket az garantálja, hogy a fejlesztés során végig felhasználták a farmerek visszajelzéseit. Ha kaptak egy-egy ötletet vagy észrevételt, azt kielemezték, és pozitív eredmény esetén be is építették a szoftverükbe.

A Harvest Profit alkalmazása a fentiekkel érte el mostani formáját, melynek egyik fő része a gazdálkodási egységekre lebontott profit analízis. A számolásokhoz a CBOT árutőzsde adatait veszi alapul, melyeket folyamatosan frissít, így a felhasználók mindig a valós értékekkel találkozhatnak.

Ha már több, mint egy éve fut a szoftver, akkor részletes összehasonlításokat is készít az előző évek adataiból, ezzel látható a fejlődés vagy a javítani szükséges részterületek. A marketingterv-készítő eszköz lépésről-lépésre kalauzolja végig a gazdákat ezen a területen, az Inventory management rész pedig az aktuális eszközöket és készleteket veszi górcső alá.

A Harvest Profit a fizetős szoftvere mellett ingyenes eszközöket is kínál, melyekkel kiszámolható például a farmra felvett kölcsön megtérülésének ideje és módja, vagy az újonnan felépített magtároló jövedelmezősége. A bérlési scenáriókat összehasonlító rész pedig azt szimulálja, melyik szerződéstípusokkal járnak jobban a gazdálkodók, ha több választásuk lehet.

A John Deere és a Harvest Profit

A John Deere-nek hosszútávú tervei vannak a Harvest Profittal, hiszen a felhasználásával a John Deere jelenlegi vásárlói is jobban járnak. A könnyebb átláthatóság, a tervezhetőség és a megnövekedett profit mind olyan előnyök, amelyek nagyon jól jönnek a farmereknek, a vállalat pedig várhatóan sokkal több emberhez tudja eljuttatni ezt az okos eszközt.

← Vissza a blog-ra