A John Deere AutoPath még pontosabb sorkövetést tesz lehetővé

2020. november 28.

A John Deere termeléstámogató rendszere, az AutoPath segít még pontosabban rögzíteni, hol találhatók a sorok a termőföldön, illetve lehetővé teszi ezek pontos bejárását az egész növekedési és betakarítási időszak alatt.

Az első alkalommal elraktározott adatok a későbbiekben bármikor felhasználhatók, nem számít, hogy milyen eszközön vagy feladat végrehajtása közben veszik elő ismét.

A hagyományos sorkövetés nehézségeket okozhat

John Misler, a John Deere termékmenedzsere szerint a hagyományos sorkövetés számos nehézséget okozhat a gazdálkodóknak. Az AutoPath segítségével azonban a sorkövetést lehetővé tevő térkép automatikusan elkészül, amikor első alkalommal végig kell menni a szántóföldön.

Ezt használva aztán a szokásos munkálatok során pont ugyanezeken a sorokon lehet majd végig haladni, legyen szó a permetezésről vagy akár a betakarításról.

Az AutoPath megmutatja, hol érdemes elkezdeni a munkálatokat, és a gépkezelő még akkor is biztos lehet a sikeres végrehajtásban, ha pontosan nem látja a sorok elhelyezkedését. A szoftver működése független az éppen használt berendezés szélességétől, haladási sebességétől, de még az időjárási körülmények sem akadályozzák.

Amíg az adott gép el tud közlekedni a területen, az AutoPath-nak nincs akadálya

Az újszerű módszer sokkal többet tud, mint a statikus sorkövetők. Ezeknél sokszor probléma volt, hogy a traktorra felszerelve annak nyomvonalát követték, és nem tudták kezelni, amikor például lejtős domboldalon a gravitáció miatt kissé elcsúszott a vontatott berendezés, vagy amikor nagyobb göröngyök miatt kitért a vonalából.

Az AutoPath esetében a gépekre szerelt StarFire jeladók az ilyen elmozdulásokat is lekövetik, és már így tüntetik fel a térképen.

Az AutoPath felhasználása

Az AutoPath a John Deere 4. generációs automatizált csomagjához már hozzáadásra került, és beszerezhető a 4600 CommanCenter Integrated Display, illetve a 4640 Universal Display tulajdonosok számára is. Felhasználható traktorokon, permetezőgépeken és kombinált célú gépeken, de hozzátársítható az olyan gépekhez is, mint az ültetőgépek, tápanyag kiszóró berendezések vagy más, a termőföldön használt eszközök.

Az okoseszköz miatt gazdaságosabbá válik a termelés, hiszen a kiszórt vegyszer vagy tápoldat a megfelelő helyen hasznosul, így jobb terméshozam érhető el. A betakarítás finomhangolása miatt pedig kisebb hely marad a hibáknak, és kevesebb termény vész kárba.

Az AutoTrac Turn Automation bekapcsolásával a szoftver vezérli a sorvégi fordulók pontos elvégzését, a 4. generációs Machine Snyc pedig képes a termény ürítése közben tovább tartani a sort, miközben kommunikál a párhuzamosan haladó utánfutós traktorral is.

A Section Control részleg a felelős azért, hogy egyetlen sor se maradjon ki a munkából, és még véletlenül se haladjon át többször a munkagép ugyanazon a terület felett. Az In-Field Data Sharing pedig nem csak a termőföldön dolgozó szakemberek számára szolgáltat információt, hanem ezeket meg is osztja a többi résztvevővel.

← Vissza a blog-ra